Tehnologia de tăiere cu laser se referă la utilizarea unui fascicul laser pentru a tăia materiale. Această tehnologie a dus la invenția a numeroase procese industriale care au redefinit viteza de fabricație a liniei de producție și puterea aplicațiilor de fabricație industrială.
Tăiere lasereste o tehnologie relativ nouă. Rezistența unei radiații laser sau electromagnetice este utilizată pentru a tăia materiale cu o rezistență variabilă. Această tehnologie este utilizată special pentru a accelera procesele liniei de producție. Utilizarea grinzilor laser pentru aplicații de fabricație industrială este utilizată în special în modelarea materialului structural și/sau de conductă. În comparație cu tăierea mecanică, tăierea cu laser nu contaminează materialul, din cauza lipsei de contact fizic. De asemenea, jetul fin de lumină îmbunătățește precizia, un factor care este foarte important în aplicațiile industriale. Deoarece nu există nicio uzură pe dispozitiv, jetul computerizat reduce șansele ca materialul scump să fie deformat sau expus la căldură extinsă.
Mașină de tăiere cu laser cu fibre pentru tablă - oțel inoxidabil și oțel carbon
Procesul
Aceasta implică emisia unui fascicul laser, cu privire la stimularea unui material lasing. Stimularea are loc atunci când acest material, fie un gaz, fie o frecvență radio, este expus la descărcări electrice într -o incintă. Odată ce materialul de lasare este stimulat, un fascicul este reflectat și respins de pe o oglindă parțială. Este permis să colecteze forța și energia suficientă, înainte de a scăpa ca un jet de lumină coerentă monocromatică. Această lumină trece în continuare printr -o lentilă și este concentrată într -un fascicul intens, care nu are niciodată mai mult de 0,0125 inch în diametru. În funcție de materialul care trebuie tăiat, lățimea fasciculului este reglată. Poate fi făcut la 0,004 inch. Punctul de contact de pe materialul de suprafață este de obicei marcat cu ajutorul unui „Pierce”. Fasciculul laser pulsat cu putere este direcționat către acest punct și apoi, de -a lungul materialului în funcție de cerință. Diferitele metode utilizate în proces includ:
• Vaporizare
• Topiți și suflați
• Topiți, suflați și ardeți
• Cracarea tensiunii termice
• Scribing
• Tăierea la rece
• Arderea
Cum funcționează tăierea cu laser?
Tăiere lasereste o aplicație industrială obținută prin utilizarea unui dispozitiv laser pentru a emite radiațiile electromagnetice generate prin emisii stimulate. „Lumina” rezultată este emisă printr-un fascicul de divergență scăzută. Se referă la utilizarea unei ieșiri laser direcționate de mare putere pentru a tăia un material. Rezultatul este topirea mai rapidă și topirea materialului. În sectorul industrial, această tehnologie este folosită pe scară largă pentru a arde și vaporiza materiale, cum ar fi foile și barele de metale grele și componente industriale de dimensiuni și rezistență variate. Avantajul utilizării acestei tehnologii este că resturile sunt aruncate de un jet de gaz după ce se face modificarea dorită, oferind materialului un finisaj de suprafață de calitate.
Echipament de tăiere cu laser CO2
Există o serie de aplicații laser diferite care sunt concepute pentru o utilizare industrială specifică.
Laserele CO2 sunt conduse pe un mecanism dictat de amestecul de gaze DC sau de energia de frecvență radio. Proiectarea DC folosește electrozi într -o cavitate, în timp ce rezonatorii RF au electrozi externi. Există diferite configurații utilizate în mașinile de tăiat cu laser industrial. Acestea sunt optate în funcție de modul în care fasciculul laser trebuie să fie lucrat pe material. „Laserele de material în mișcare” cuprind un cap de tăiere staționar, cu intervenție manuală necesară în principal pentru a muta materialul sub el. În cazul „laserelor hibride”, există un tabel care se deplasează de -a lungul axei XY, setând o cale de livrare a fasciculului. „Laserele optice zburătoare” sunt echipate cu mese staționare și un fascicul laser care funcționează de -a lungul dimensiunilor orizontale. Tehnologia a făcut acum posibilă reducerea oricărui material de suprafață cu cea mai mică investiție în forță de muncă și timp.